Αποτελεί επιθυμία όλων μας να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά να φαινόμαστε και όσο το δυνατό νεότεροι, σωστά;

Πέρα από την κληρονομικότητα και τα γονίδιά σας , αυτό που μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σας είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

10 trofes pou sas kanoun na faineste 10 xronia neoteroi 300x241 10 τροφές που σας κάνουν να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι

Δείτε παρακάτω 10 τροφές που έχουν αντιγηραντική δράση και διατηρούν  το δέρμα νέο, ενυδατωμένο, λαμπερό και ελαστικό.

Εσπεριδοειδή: Είναι εξαιρετική πηγή  φολικού οξέως και βιταμίνης C και η συχνή τους κατανάλωση μειώνει το ουρικό οξύ και τις τιμές της χοληστερόλης στον οργανισμό μας.

Ελαιόλαδο: Είναι βασικό συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και παράλληλα πολύ σημαντικό όσον αφορά την  περιποίηση της επιδερμίδας μας. Είναι εξαιρετική  πηγή άλφα λινολενικού οξέος, το οποίο  διατηρεί  το δέρμα μας σφριγηλό και ενυδατωμένο, παρεμποδίζοντας τη γήρανση του.

Αβοκάντο: Η κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά, δρα ενισχυτικά στη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας μας και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης του οργανισμού μας. Επιπρόσθετα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και  κάλιο.

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σκόρδο: Το σκόρδο, πέραν της αντιγηραντικής δράσης του, είναι πλούσιο σε αντιβακτηριακές ιδιότητες, που το κατατάσσουν δικαίως στα πιο αποτελεσματικά φυσικά αντιβιοτικά.

Ιβηρικό χαμόν (ή αλλιώς χοιρομέρι): Τι  κάνει το χοιρομέρι; Προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία σχετίζεται κατά κύριο λόγο  με την επερχόμενη  γήρανση. Επιπλέον, περιέχει καλά λιπαρά οξέα, τα οποία ευεργετούν την καλή λειτουργία του  καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Μούρα: Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα  βακκίνια ( ή αλλιώς κράνμπερι), προλαμβάνουν διάφορες παθήσεις όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ, αλλά και διάφορες παθήσεις του ουροποιητικού μας συστήματος και βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες.

Καρότα: Η β- καροτίνη που περιέχουν σε μεγάλο βαθμό τα  καρότα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία ευεργετεί και δρα προστατεύοντας την  όραση μας.

Ντομάτες: Είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά όπως το φολικό οξύ, αλλά και οι βιταμίνες Α και D.

Λιπαρά ψάρια: Στα λιπαρά ψάρια συγκαταλέγονται, οι σαρδέλες, οι πέστροφες, οι αντσούγιες, ο σολομός και ο τόνος. Πέραν των άλλων ευεργετικών λειτουργιών τους τα ψάρια, είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία  ενισχύουν την ανάπλαση των κυττάρων του οργανισμού μας  και μειώνουν  δραστικά τα επίπεδα χοληστερόλης.

 



Show Buttons
Hide Buttons